Kennismaken met Aplomb yoga

Door: Inge Verheyden

Startdatum: 28 maart, 25 april en 16 mei 2020, 
van 14.00 tot 16.00 uur
Duur: 3 bijeenkomsten van € 16,00 per keer
Extra: bij aanmelding voor 3 bijeenkomsten TER KENNISMAKING eenmalig € 43,00 
Minimaal/maximaal aantal deelnemers: 4/10

Aplomb betekent in zijn oorspronkelijke betekenis ‘loodrecht’ of ‘verticaal’. Het heeft ook, in figuurlijke zin, de betekenis van balans en stabiliteit. Wanneer je Aplomb bent, betekent dit dat je ‘in je centrum’ bent. Dit is een basishouding van ontspanning en is een lichaamshouding die je ondersteunt op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.

Aplomb yoga is niet zozeer een nieuwe vorm van yoga want in de lessen worden klassieke yogahoudingen (asana’s) beoefend. Wat specifiek is aan Aplomb yoga is de hele eigen opbouw van de les. Door middel van talrijke (voor-) oefeningen - die op zichzelf al heel effectief zijn voor een soepel en sterk lichaam – worden de yogahoudingen (veel) makkelijker uit te voeren. Door de vooroefeningen worden die delen van het lichaam, waar we ons vaak onbewust schrap zetten, losgelaten.

Moeiteloos yoga

Een veel gehoorde opmerking bij deze yoga is dan ook: ‘deze houding kon ik nooit, en nu lukt het me wel!’

Door deze zekere mate van moeiteloosheid (die toeneemt naarmate er langer met deze manier geoefend wordt) ontstaat er ruimte om in een yogahouding een ontspannen houding te hebben en te behouden; de adem blijft diep en vrij, en blokkades en stijfheden kunnen met aandacht losgelaten worden.

Ontspannen in de inspanning, is kenmerkend voor Aplomb yoga, Wanneer je al ervaring hebt met yoga, kun je in aplomb yoga nieuwe lagen in de houdingen ervaren.

KOM ERVAREN WAT APLOMB YOGA JE KAN BIEDEN.

In deze workshops worden basis-oefeningen en gronding uit de Aplomb yoga behandeld.

Inge Verheijden beoefent al ruim 20 jaar yoga, studeerde Okido yoga in Nederland en 3 jaar in Italië. Vier jaar geleden begon zij met Aplomb yoga, wat een enorme verdieping heeft gegeven in haar yoga ontwikkeling. Zie ook: www.degoedestroom.nl


Inschrijven


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*