Hoe gaan mannen om met verlies?

Door: Tim Overdiek

Datum: woensdag 27 mei
Tijd: 20.00 - 22.00 uur; de deur gaat open om 19.30 uur
Kosten: € 10,00

Mannen met verlies of tegenslag. Dat is de rode lijn in de interactieve presentatie van Tim Overdiek. Geen onderwerp blijft onbesproken, en geen enkele vraag is taboe.

Hoe rouwen mannen om de dood van een geliefde, om een gestrande relatie, om verlies van gezondheid of plotseling ontslag op het werk? Wat kunnen vrouwen hierin leren? Hoe ontmoeten of hoe verliezen vrouwen en mannen elkaar in de aanloop naar- of in de periode na een overlijden?

Als ervaringsdeskundige kent Overdiek beide kanten van de medaille. In 2009 overleed zijn echtgenote Jennifer (41) aan de gevolgen van een verkeersongeval. Hij bleef achter met hun zoontjes van 9 en 12 jaar. Over het eerste jaar na haar dood schreef hij het boek Tranen van Liefde. Overdiek was 13 jaar toen zijn vader overleed na een hartstilstand.

Op 1 oktober 2019 is Als de man verliest verschenen. Samen met co-auteur Wim van Lent behandelt Tim mannelijke thema’s als onmacht, isolement, seksualiteit, suïcide, vaderlijn.

Na een driejarige opleiding tot therapeutisch coach gooide hij het roer om, en verliet hij na meer dan dertig jaar de journalistiek. Overdiek was onder meer NOS-correspondent in Washington en Londen, adjunct-hoofdredacteur en radiopresentator. Sinds oktober 2017 houdt hij praktijk in Amsterdam.

Meer info: www.timoverdiek.nl


Inschrijven


*
*
*
*
*
*
*
*
*