Lastige kinderen? Omdenken helpt!

Door: Gerdy van Brussel

Datum: woensdag 20 november 2019
Tijd: 20.00 - 22.00 uur; de deur gaat open om 19.30 uur
Kosten: € 10,00

Helaas bestaan het ideale kind, de ideale opvoeder en de ideale opvoeding niet. Of misschien, gelukkig, want er valt met en door kinderen veel te leren! 

Volwassenen zijn zelf niet altijd even volwassen en kinderen zoeken de grenzen van hun opvoeders op. Het hele project ‘opvoeding’ loopt daardoor nogal eens uit de rails. Kinderen vertonen regelmatig als lastig ervaren gedrag en de goed bedoelde ingrepen van volwassenen om dit gedrag te corrigeren, werken vaak niet. In veel situaties escaleert lastig gedrag niet ondanks, maar juist dankzij de goede bedoelingen.

Zijn we dan machteloos? Moeten we ophouden met ingrijpen? Nee, natuurlijk niet. Kinderen hebben onze zorg en aandacht nodig en wij hebben verantwoordelijkheid en liefde voor hen. We ontkomen er niet aan om besluiten te nemen die hun leven beïnvloeden. De vraag is niet of we zullen ingrijpen in hun leven, de vraag is HOE?

  • Denk het OM. Maak van een probleem een mogelijkheid.
  • Hoe? Door te kijken naar wat er is en wat er zou kunnen zijn.
  • Wat is het probleem, hoe kan het anders, hoe draaien we het om?
  • Hoe kan opvoeden op deze manier (weer) leuk en uitdagend zijn?

Kom naar deze bijeenkomst en laat je inspireren! Hoe gaat omdenken in zijn werk? Samen komen we een heel eind!

Gerdy van Brussel begeleidt deze bijeenkomst. Zij is pedagoog, docent en coach, en heeft veel ervaring op het gebied van lezingen, workshops, cursussen en trainingen met betrekking tot opvoeden.

Zie eventueel ook; www.gerdyvanbrussel.nl

Inschrijven


*
*
*
*
*
*
*
*
*