Familieopstellingen

Cursusleider: Shirley Timmermans
Datum: Zaterdag 26 oktober
Tijd: 9.30 – 13.30 uur

Kosten: € 35,-
Minimaal/maximaal aantal deelnemers: 6\16

Workshop Familieopstellingen

Soms bots je in je leven keer op keer weer op eenzelfde thema of probleem waar je maar geen helderheid in krijgt en dat je verhindert voluit te leven. Het kan bijvoorbeeld gaan om gezondheidsproblemen, angsten, eenzaamheid, problemen bij werk, verslaving, burn-out, ondermijnende overtuigingen, persoonlijke conflicten of problemen in de liefde.

Veel persoonlijke problemen, relatieproblemen en levensvragen vinden hun wortels in zogenaamde verstrikkingen in het familiesysteem.

Een familieopstelling kan op een ontroerende en vaak wonderlijke manier inzicht geven in de onbewuste patronen die daaraan ten grondslag liggen en die vaak al vele jaren doorgegeven zijn van generatie op generatie. Een familieopstelling verbind je met jouw familiesysteem, jouw voorouders en hun lot waardoor je zelf beweging kunt brengen in wat vast zit, in wat zich steeds maar herhaalt in je leven.

Het bijwonen van een familieopstelling kan een verstrekkend effect hebben op alle deelnemers, ook wanneer je tijdens een workshop geen vraagsteller bent, enkel representant.

Hoe werkt het

Een familieopstelling vindt plaats in een groep, zonder dat de andere familieleden aanwezig zijn. Een deelnemer breng zijn thema als vraag in. Vervolgens kiest hij intuïtief representanten uit, die tijdens de opstelling een rol op zich nemen. Deze vertegenwoordigers weten niets van zijn familie.

Dan gebeurt er telkens weer iets verrassends. Door de plaats die representanten innemen in een (familie)systeem komt informatie vrij die te maken heeft met het onderwerp van de vraagsteller. In de opstelling reageren de representanten intuïtief op de situatie, op elkaar en op vragen die de begeleider stelt. Op deze wijze krijg je als vraagsteller en ook als toeschouwer inzicht in je eigen problematiek. Deze inzichten kunnen bevrijdend en helend werken en helderheid brengen in situaties waarin je verandering wilt realiseren. Soms onmiddellijk, maar ook later want een opstelling werkt lang door.

Tijdens deze ochtend is het voor een aantal mensen mogelijk een vraag in te brengen. De ervaring leert dat een opstelling effect heeft op alle deelnemers, ook wanneer je tijdens de workshop geen eigen vraag inbrengt. Je hebt geen enkele voorkennis nodig om aan een workshop Familieopstellingen deel te nemen. Iedereen is welkom.

Shirley Timmermans is werkzaam als loopbaanbegeleider bij een onderwijsinstelling. Tevens is zij gediplomeerd familie opsteller, energetisch systeem therapeut en counselor/coach.


Inschrijven


*
*
*
*
*
*
*
*
*