Omgaan met je hoog gevoeligheid (HSP - Hoog Sensitief Persoon)

Cursusleider: Eveline Vogel

Datum: zaterdag 2 november
Tijd: 13.30 -16.00 uur

Kosten: € 25,- inclusief materiaal, koffie/thee
Minimaal/maximaal aantal deelnemers: 8\10

Over hoog gevoeligheid of hoog sensitiviteit en hoe je ermee om kunt gaan en het niet als negatief te ervaren maar als een kracht, daar is al veel over gesproken en geschreven. Om meer duidelijkheid over deze gevoeligheid is er over lezen /er kennis van nemen al een goede start.

Maar waarom lukt het dan veel HSP’ers niet om die kennis in hun eigen leven om te zetten? Eigenlijk simpel; iedere mens is uniek en beleeft alles op zijn eigen manier. Dit kan je niet in teksten samenvatten of lezen. Je kunt niet beschrijven wat iemand zou moeten voelen, dat kun je beter ervaren!

Daarom ben ik zelf van mening dat echte bewustwording van jouw hoogsensitiviteit alleen in de praktijk te ervaren is. En het is dan fijn om het onder professionele begeleiding te doen zodat de ervaringen direct gedeeld en besproken kunnen worden. Met directe terugkoppeling naar wat je precies gevoeld hebt, waar het vandaan komt en wat jij eraan kan doen in jouw situatie.

Daarom geef ik zeer toegankelijke ervaringsworkshops waar je leert wat ‘echt voelen’ is en hoe je hier mee om kunt gaan. Geen theorieën (die vind je zelf wel) maar echt bezig zijn met je gevoel.

- Confronterend ? Zonder twijfel, maar in een veilige omgeving met een beperkt aantal lotgenoten zul je zien dat je ook veel van elkaar kunt leren door te delen

- Openbaring ? Zeker, je gaat jezelf beter leren kennen en begrijpen door de leuke gevarieerde oefeningen die je soms alleen of soms in groep(jes) gaat doen.

- Verhelderend ? In ieder geval. Veel van wat je al gelezen hebt over hoogsensitiviteit gaat nu bij jou nog meer betekenis krijgen. De puzzelstukjes gaan in elkaar vallen.

- Veranderend ? Heel zeker. Je zult merken dat je veel gemakkelijker en sneller bij jouw gevoel blijft in moeilijke situaties en dat de gevoelens van anderen jouw leven minder bepalen.

Zelf begeleid ik al meer dan 17 jaar met succes hoogsensitieve en/of licht autistische mensen om zich sterker te voelen in de maatschappij en hen te ondersteunen om de specifieke eigenschappen van hoogsensitiviteit als positieve eigenschappen te gebruiken.

Zie ook; www.evelinevogel.nl


Inschrijven


*
*
*
*
*
*
*
*
*