Bones for life

Cursusleider: Linda van der Weide Jansen

Start: maandag 14 januari 2019 - Je mag tussendoor instromen
Tijd: 11.15 - 12.30 uur
Duur: 12 lessen (tweewekelijks: 14 en 28 jan, 11 en 25 feb, 11 en 25 maart, 8 en 15 april, 6 en 20 mei en 3 en 17 juni)

Kosten: 105,00 euro
Min/Maximaal aantal deelnemers: 6/10.


Naast een goede aanvoer van voedingsstoffen, een optimaal intern milieu en een adequate afvoer van afvalstoffen is ‘druk’ een conditie die nodig is om ons beenderengestel oftewel skelet te verstevigen. Bones for Life is een gevarieerd bewegingsprogramma wat zich richt op soepel bewegen en het stimuleren van botsterkte.

Bones for Life is ontwikkeld door Ruthy Alon (op de foto, sprongetjes makend in de 'wrap')  en heeft een achtergrond in de methode van dr. M. Feldenkrais. Het programma kent ruim negentig ‘processen’, waarbij o.a. het zoeken naar een optimale uitlijning van de wervelkolom en rest van het skelet aan bod komt. Elementen van druk/pulsaties worden toegevoegd om het bot te helpen versterken. Bewegingspatronen zoals kruipen als ook het patroon van vallen en onze relatie met de vloer onderzoeken we. Goed gecoördineerd lopen wordt neurologisch ook gezien als een signaal aan het lichaam om botten en weefsels te versterken. Een 6 weken programma van wekelijks een les van 60/90 minuten bleek positieve resultaten te geven qua balans en welbevinden bij een groep deelnemers van ongeveer 72 jaar, zie https://www.feldenkraisguild.com/files/2018_Allen_Montgomery_Research.pdf

Eén van de hulpmiddelen die we in de lessen gebruiken is een Bones ‘wrap’; een lap stof van zeven meter lang die rond het lichaam wordt gewikkeld en zo de verticale as verduidelijkt. Dagelijks enkele korte oefeningen in de Bones wrap kan al leiden tot een betere lichaamsorganisatie en een meer optimale houding. Cursisten die al eerder kennis hebben gemaakt met Bones for Life en zelf een lap hebben wordt verzocht deze mee te nemen. Nieuwe cursisten kunnen een lap stof lenen.

Voor meer informatie zie ook www.bonesforlife.nl en Inschrijven


*
*
*
*
*
*
*
*
*