Meditatie en Mindfulness op zondag

Door: Gerdy van Brussel en Shirley Timmermans

Datum: Elke 1ste zondag van de maand
Zondag 2 februari, 1 maart, 5 april, 3 mei, 7 juni 2020
Tijd: 11.00 – 12.00 uur; deur open vanaf 10.30
Kosten: € 8 per keer
Graag aanmelden voor alle bijeenkomsten; instromen is mogelijk.
Maximaal aantal deelnemers: 15

In onze hectische maatschappij is het soms moeilijk om bij jezelf te blijven. De wereld waarin we leven stelt hoge eisen, voortdurend staan we onder druk met overvolle agenda’s en activiteiten.

Door verstilling en naar binnen keren komen we in contact met de bron van wijsheid, inspiratie en liefde. Je oefent met luisteren naar wat er in je opkomt en daar trouw aan zijn. Het brengt je in verbinding met je authentieke zelf en dat wat je drijft of verlangt. Zo leer je te luisteren naar de fluisteringen van je hart en op een andere manier sturing te geven aan je leven. Je gaat meer van binnen naar buiten leven i.p.v. doorlopend te reageren op dat wat vanuit de buitenwereld op je af komt. Zo word je een vrijer mens in verbinding me jezelf en je omgeving.

Met mediteren en mindfulness oefeningen vinden we opnieuw rust, helderheid, balans en acceptatie van hetgeen zich aandient. Tevens wijst wetenschappelijk onderzoek uit dat meditatie:
-je focus en concentratie verhoogt,
-je immuunsysteem versterkt,
-je helpt om depressies te voorkomen en te genezen, je bloeddruk verlaagt,
-je beter laat slapen,
-je pijngevoeligheid verlaagt en
-je bovenal gelukkiger maakt!

Vanaf 2 februari starten we opnieuw met maandelijkse bijeenkomsten meditatie, aangevuld met Mindfulness oefeningen. We mediteren niet volgens een bepaalde methode of techniek. Je hoeft dus geen ervaring te hebben met meditatie of mindfulness, iedereen is welkom, beginner en gevorderd.

We werken met diverse vormen van meditatie en Mindfulness oefeningen. En tevens sharing (=delen van ervaring, en tips en gelegenheid om vragen te stellen).

Gerdy en Shirley hebben ruime ervaring met meditatie en Mindfulness en begeleiden van groepen.\


Graag meenemen;
- Makkelijk zittende kleding en eventueel warme sokken,
- Een (hand)doek om op te liggen (voor de hygiëne)
- Eventueel een flesje water


Inschrijven


*
*
*
*
*
*
*
*
*